Säljande effekter

”Foliering och prägling får dina produkter att synas det lilla extra!”
 

Foliering
Foliering är ett fantastiskt sätt att höja uppmärksamheten och få t.ex. en kartongförpackning med produkt att stå ut i hyllan. Foliering är när vi applicerar en tunn folie med hjälp av en kliché, hög värme och tryck över på kartongen eller pappret. Här finns allt från colorit-färger till metalliserade färger. Det kan även vara olika holografiska folier. En liten varning är att det finns kataloger på marknaden som visar fina färger på folien, men som kanske inte finns i lager eller i rätt kvalitet. Hör av er till oss först, så att ni inte fastnar för något som inte finns att få tag i.

strand-packaging©olssonper_1.JPG

Prägling
Prägling är när man höjer upp eller sänker ner kartongytan. Detta ger oftast ingen bra effekt på tunt papper, men desto bättre effekt på kartong och kartongförpackningar. Det är också ett bra sätt att skapa uppmärksamhet eller skapa punktskrift, braille, som vi t.ex. har på våra läkemedelsförpackningar. Prägling går till så att även här har vi en kliché, en hona vid upphöjd prägling, då man trycker upp kartongen i klichén och omvänt när man skall pressa ner kartongen. Präglingarna kan vara av två typer, en enkel kliché med en nivå, eller med en gravyr där man kan få fram mycket detaljer och olika djup. Vi kan göra detta på två sätt, antingen som en separat genomgång i våra maskiner – då kan vi göra fantastiska präglingar när vi får använda rätt kartongmaterial. Sedan kan man göra präglingen samtidigt som vi stansar, t.ex. Braille gör vi på detta sätt. Men då måste man även ta hänsyn till stansningen, vilket betyder att präglingen blir något lidande.

strand-packaging©olssonper.JPG

Folieprägling
Folieprägling är när vi kombinerar foliering och prägling i ett moment. Detta kräver en del av oss och vår klichémakare, men man kan nå fantastiska resultat och såklart perfekt passning mellan folie och prägling. Här använder vi oss också utav en typ av gravyr.

EL4I9945.jpg

Hologram
Hologram är den optimala effekthöjaren samtidigt som det är ett av de bästa sätten att skydda en produkt, det kan man läsa mer om på sidan om säkerhetstryck. Som effekthöjare kan man använda sig av många olika standardfolier som vi kan visa, samtidigt som man kan göra sitt egna hologram, vilket är det optimala men kanske inte mest kostnadseffektiva alternativet. Självklart beror det på vilken typ av produkt man säljer.

Strand Packaging©perolsson.JPG