Kartongförpackningar, från otryckt till avancerad konstruktion med tryck

”Din idé blir till en färdig förpackning hos oss!”
Kartongförpackningar kan vara allt från en otryckt förpackning i kartong till en mer avancerad med någon speciell konstruktion och flera färger, och kanske även något slags säkerhetstryck. Behöver du en bipacksedel löser vi det med. Vi producerar vad ni behöver.

Kartongförpackningar av olika typer

Vi har resurser oberoende om det är läkemedelsförpackningar, kosmetikaförpackningar, hälsokostförpackningar, presentförpackningar, blisterförpackningar, förpackningar till livsmedel, ja i princip vilken typ av kartongförpackning ni än söker.

Förpackningar med inreden

En förpackning kan vara mer än en ytterförpackning. Det kan vara en förpackning med inbyggt inrede eller ett löst inrede. Ett sådant kan vi göra i kartong, är inte detta tillräckligt kan vi även förse er med inreden i formsprutad plast eller i skumplast.

Tryckeffekter såsom foliering, prägling, säkerhetstryck och effektlack

Foliering, prägling eller säkerhetstryck kan vi applicera på de allra flesta förpackningar vi producerar. Lack används oftast som en skyddande yta, men kan också användas för att uppnå olika effekter. Detta brukar kallas för effektlack.

Produktionen i vårt förpackningstryckeri

Tryckmetoden vi använder är offsettryck. På material upp till 0,8 mm tjockt kan vi trycka en till sex färger samtidigt plus två lacker. När förpackningen är tryckt, stansas den i vår stansmaskin. Efter stansning behöver förpackningen oftast limmas ihop, detta gör vi i vår limmaskin. En limmaskin är som ett mekano, så här kan vi limma de flesta möjliga och omöjliga konstruktioner. Allt ifrån en vanlig sidlimmad förpackning till 3-kantiga förpackningar eller en förpackning med ett fast inrede. Här kan ni få hjälp av vår konstruktionsavdelning att hitta fiffiga lösningar.

Produktionssäkerhet

Eftersom vi levererar mycket till läkemedelsindustrin har vi en hel del extra kontroller på vår limmaskin för att säkerställa slutkvalitén, allt ifrån limkontroll till att det är rätt förpackning vi har i maskinen. Hittar maskinen några felaktigheter kastas dessa ut och kommer inte med till kund. V har full spårbarhet på våra förpackningar. Skulle ni mot all förmodan hitta något fel på det vi levererat till er, tala då bara om för oss i vilken leveranskartong ni har problem så kan vi berätta för er vilka ni inte skall använda. Övriga skickas tillbaka till oss för sortering. Efter genomgång skickar vi tillbaka dem till er utan någon störning i er produktion. Spårbarheten sträcker sig hela vägen tillbaka till kartongbruket.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor