Förbättra oddsen mot förfalskningar

Vi kan hjälpa er att skydda era produkter med olika typer av säkerhetstryck”

Hologram
Hologram, klassikern i kampen mot piratkopiering. Det ger ett väldigt bra skydd i många nivåer. En av dess fördelar är att det syns och förhöjer utseendet på förpackningen. Vi kan dels foliera det direkt på förpackningen, eller så kan ni få det på en etikett för att t.ex. försluta förpackningen. Hologrammet applicerar vi i princip på samma sätt som när vi folierar. Skillnaden är att här använder vi speciella läsare för att placera hologrambilden på rätt ställe på arket, såvida det inte är ett så kallat “endless” hologram.

UV-färg
Vi kan trycka med speciella färger som kräver UV-ljus för att synas. Det är en variant som funnits länge men som ger ett visst skydd utan någon större kostnad. Detta kan vi oftast göra samtidigt som vi trycker övriga färger på förpackningen.

CRI
CRI är att vi trycker med en speciell säkerhetsfärg som inte syns på den färdiga kapseln. Men när man skrapar på den får man fram en text kunden själv valt som visar att det är äkta vara. En annan variant är att vi gör något i lacken som bara vi och kunden känner till. Även dessa varianter kan vi lösa i samband med det vanliga trycket på förpackningen.

 

Övriga säkerhetstryck
Här finns många varianter som är betydligt säkrare än CRI men som kanske förutsätter en värdefullare produkt. Vi  kan jobba med färger som skall belysas med rätt typ av ljuskälla för att ljuset skall reflekteras, det kan vara att man behöver en speciell transparent skiva att hålla över på rätt ställe på trycket för att se ett förutbestämt mönster. Detta är en del exempel på vad vi kan göra, och som vi av säkerhetsskäl inte kan beskriva i detalj…

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor